FAYDALI BİLGİLER - BLOG

Sim Kart Takılı Servis Yok iOS ve Andorid

sim kart takili servis yok

Telefonunuzda “SIM kart takılı, servis yok” hatası, birkaç farklı neden kaynaklı olabilir. Bu sorunu çözmek için yapılacak belli başlı kontroller vardır. İşte bu tür sorunları çözebilmeniz ve kontrol etmeniz için hazırladığımız yazıda detaylar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Telefonda Servis Yok Ne Demek

Telefonda servis yok” uyarısı, Sim kartınızı veya E-sim numaranızı okuyamadığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu durumda sim kartınızda veya telefonunuzda bir sorun olduğuna dair uyarı vermektedir. Yazılımsal ve diğer hatarlardan kaynaklı sorunları çözmek için aşağıda anlatınları uygulayın.

Donanımsal sorunları çözmek için teknik servisten destek almanızı tavsiye ederiz.

Apple Sim Kart Takılı Servis Yok

Apple iPhone ve iPad cihazlarda sim kart takılı olmasına rağmen servis yok hatası alıyorsanız sim kartı çıkartıp tekrar takın. Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra telefonu kapatıp açın.

Sorun düzelmez ise aşağıda anlatılan adımları tek tek uygulayın. iPhone servis yok sorunu darbe ve sıvı teması sonrası, baseband parçasında sorun ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda iphone anakart tamiri yapılması veya iphone anakart değişimi yapılması gereklidir.

Andorid Telefonda Sim Kart Takılı Servis Yok

Xiaomi, Samsung gibi android telefonlarda bu sorun genelde imei atılmış telefon modellerinde gözümektedir. İmei atılarak kullanılan telefonların kullanım süresi bitmiş olabilir. Yazılım güncellemesi veya sıfırlaması yaptıysanız imei numaranız silinmiş olabilir.

E Devlet üzerinden imei numarası ile alakalı bir sorun olup olmadığını kontrol edin. İmei ile alakalı sorun varsa bunları düzeltin.

E Devlet Üzerinden Kontrol Etme 

E Devlet üzerinden telefonun kayıt durumunu sorgulayabiliriz. Telefonun imei kaydı düşmüş olabilir. Farklı bir neden ile şebekesi kapatılmış olabilir. Ayrıca e devlet üzerinden sorguladığınız imei numrasına ait aşğıdaki detayları buradan öğrenebiliriz. Teknisyenlerden oluşan uzman kadrosu ile şebeke anteni, şebeke entegresi gibi incelemeler yapılmalıdır.

  • İMEİ : Telefonun imei numarasını gösterir
  • Durum : Telefonun Türkiyede kayıtlı olup olmadığını gösterir
  • Kaynak : Telefonun hangi yollar ile kayıt edildiğini gösterir
  • Marka / Model : sorgulamış olduğunuz imei numarasının hangi marka ve model cihaza ait olduğunu gösterir

Telefonun Yazılımını Güncelleme

Telefonun yazılım güncellemelerini mutlaka kontrol eymeliyiz. Yazılımı eski veya bozulmuş ise, güncelleme yaparak sistemsel hatalardan kurtulabilirsiniz. Yazılım güncellemeyi telefonda Ayarlar > Genel > Yazılım > Yazılım Güncelleme bölümünden yapabilirsiniz.

Sim Kart Takılı Acil Arama Gösteriyor

Bu durumda telefonunuz hiç bir gsm operatörünün ağına bağlı olmadığını gösterir. Bu durumda gerekli kontrollerin yapılıp sorunu düzeltmek için sim kart kontrolü yapmalısınız. Acil arama harici başka bir arama yapamazsınız.

Telefon Şebeke Sorgulama 

Telefonunuzda şebeke sorgulamayı arama bölümüne gelerek *#06# tuşlayarak yapabilirsiniz. Telefonun şebekesi sorunsuz çalışıyor ise tuşlama yaptıktan sonra ekran imei numaraları çıkacaktır.

  1. Yapılan işlemde telefona ait imei numaraları çıkıyor ise telefonun şebeke sorunu yoktur.
  2. Yapılan ekranda hiçbirşey çıkmıyor veya detaylı bilgileri vermiyor ise telefonda şebeke sorunu vardır.
    • Bu durumda telefona komple yazılım sıfırlama yapılır.
    • Yazılım sıfırlamanın ardından sorun düzelmez ise teknik servisten destek alınmalıdır.

Telefonu Kapatıp Tekrardan Açın

Her elektronik ürün gibi cep telefonlarını da bazen kapatmamız gereklidir. Telefonu kapattıktan sonra 1 dakika bekleyerek tekrardan açalım. Bu yöntem basit olduğu kadar çoğu zaman işe yaramaktadır.

Gsm Operatörü ile Görüşün

Yukarıki işlemleri yaptıktan sonra şebekede sorun yaşıyorsanız GSM Operatörünü arayarak kontrol yapılmasını sağlayınız.

  • Telefonun Kablosuz wi-fi ağına veya hücresel ağa (3g, 4g, 5g, lte) bağlı olduğunu kontrol edin.
  • Ayarlar bölümünde yeni bir güncelleme varsa operatör ayarlarınızı güncelleme yapın.
  • Telefonda tarih ve saat ayarlarının doğru olduğunu kontrol edin.
  • Türkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi GSM operatörünüz ile görüşün

Telefona yeni bir sim kart takıldığında, yeni operatörünüzün operatör ayarlarını indirmeniz gerekir.

 

Sim Kart ile alakalı genel sorunları kontrol edin

Sim kart ile alakalı gerekli kontrolleri yapmak için yedek bir telefon ve sim karta ihtyiacınız olacak.

  1. Sim kartı yerinden oynamış mı diye kontrol etmeliyiz. Sim kart yuvasında olması gerektiği gibi durmuyor ise hata verir.
  2. Çeviri aparat ile kullanılan simkartlar şebeke sorununa yol açmaktadır.
  3. Sim kartınızın çalışıp çalışmadığını kontrol etmemiz gerekli. Bunun için farklı bir telefonda çevirici aparat (nano sim kartı micro. sim karta çeviren aparat) olmadan deneyebiliriz. Bu sayede sorunun sim kartında olup olmadığını öğrenebiliriz.
  4. SIM kart üzerindeki altın rengi tırnakları temizleyin, nem ve diğer yıpranma sebepleri bağlantı hatalarına sebep olur. Sim kart üzerindeki altın renkli kısımları alkol veya tiner ile temizleyerek tekrar deneyin.

Ağ Ayarlarınızı sıfırlayın

Telefonda ayarlar bölümünde sıfırlama seçeneğinden ağ ayarlarını sıfırlama yaparak yazılımsal sorunlardan kurtulabilirsiniz. Ağ ayarlarını sıfırladıktan sonra gsm operatöründen yeni bilgiler otomatik olarak tekrar yüklenecektir.  

Teknik Servisten Destek Alın

Telefonda incelenmesi gereken donanımsal veya yazılımsal sorunlar olabilir. Anlatılan işlemler ” sim kart takılı servis yok” sorununu çözmedi ise yakınınızdaki uzman teknik servisten destek almalısınız.

  • Yetkili servislerden destek alabilirsiniz
  • Özel teknik servislerden destek alabilirsiniz
  • Gsm operatörünüzün servisinden destek alabilirsiniz
  • Ürünü satın almış olduğunuz firmaya ulaşabilirsiniz.