FAYDALI BİLGİLER - BLOG

Telefon Bakımı Nasıl Yapılır? Mutlaka Deneyin

telefon bakimi nasil yapilir

Çağın hızla gelişmesiyle, sadece insanların yaşam standartlarında değil, bilim ve teknolojide de iyileştirmeler yapılmaktadır. Cep telefonları gibi çok çeşitli elektronik ürünleri giderek daha sık kullanmaktayız. Bununla birlikte, güvenli ve etkili bir şekilde kullanılabilmelerini sağlamak için bu tür ürünlerin bakımına dikkat etmek önemlidir. Cihazınızın performansını en üst düzeye çıkarmak için periyodik telefon bakımı yapmanın önemi büyüktür.

Cep Telefonunuzu Güneşe veya Yağmura Maruz Bırakmayın

Cep telefonlarının güneşe ve yağmur gibi durumlara maruz bırakılması özellikle telefonların en önemli ve yedek parça anlamında en pahalı bölgesi olan LCD ekranlarına zararı büyük olmaktadır. Bu zararların en sık rastlananı, ekranda solma, yanma, mürekkep akması gibi durumlar olarak gözlemlenmektedir.

  • Telefon suya maruz kalmışsa veya şiddetli yağmur altında kullanılmışsa, mümkün olan en kısa sürede cihazınızı kurulayın. Telefon ciddi şekilde ıslanırsa, hemen cihazın açılmaması gerekir. Cihazı kapalı konumda bekletmek, iç parçaların(anakartın) yanmasını önler. Bunun yerine, mümkün olan en kısa sürede ve en hızlı bir şekilde cihazınızı profesyonel bir teknik servise göstermek daha iyi olacaktır.
  • Cep telefonu uzun süre boşta kalırsa, özel nem işlemine ihtiyaç duyabilir. Nemli bölgelerde, cep telefonunun nemi içindeki parçalara zarar verebilir. Cep telefonunuzu kullanırken makul bir süre boşta kaldığında, belirli bir iç sıcaklığa ulaşmış olacaktır. Bu, biriken suyun normal zamanlarda buharlaşmasına neden olabilir. Yada telefon bakımı yaparak durumu düzeltebilirsiniz.

Cep Telefonumun Kullanım Ömrünü Nasıl Uzatırım?

Bu konu hakkında bir çok söylenti vardır. Fakat telefon ömrünü uzatma konusunda yapılması ve dikkat edilmesi gerekenlerin en önemlilerini şu şekilde sıralayalım;

  • Cep telefonunuzu ve aksesuarlarınızı mümkün olduğunca çocukların erişemeyeceği bir yerde muhafaza edin.
  • Cep telefonunuzu kuru tutun. Yağmur, nem ve sıvıların hepsi hassas elektronik devre kartlarını zarar verebilen mineraller içerir.
  • Cep telefonunuzu tozlu veya kirli yerlerde kullanmayın veya saklamayın, aksi takdirde devre veya temel bileşenler zarar görebilir . Tozlu ortamlar kullanılan cihazlar genellikle, ahize sorunu ve hoparlör sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır.
  • Telefonunuzu aşırı ısınabileceği yerlerde saklamayın. Yüksek sıcaklıklar bataryalara zarar vererek veya plastik parçaların bazılarını eriterek cep telefonların ömrünü kısaltarak deformasyona neden olabilir. Ayrıca, sıcaklık yeterince yükseldiğinde, telefonunuzun içinde nem oluşacaktır ve bu cihazınızın anakartına zarar verebilir.

1.Telefonun İçini Açmaya Çalışmayın

Bu, telefonlara ve bunların nasıl çalıştığı hakkında fazla bilginiz yoksa hasara neden olabilir ve tehlikeli olabilir. Cihazınızın nasıl açıldığını ve nasıl onarım yapılacağı hakkında detaylı bilginiz yok ise cihazınızı açmayın. Aksi takdirde cihazınız kullanılamayacak hale gelebilir ya da onarım için karşınıza maliyetler çıkabilir.

2.Cep Telefonunuzu Atmayın, Üstüne Vurmayın ya da Sallamayın

Akıllı telefonların sert kullanımı cihazınızın anakartına veya ekranına zarar verebilir. Olabildiğince nazik davranmaya çalışın. Sert kullanım sonrası cihazınız kırılabilir ve size masraf çıkartabilir.

3.Telefonunuzda Hasar Varsa Banyoda ve Yağmurda Kullanmayın

Örneğin, cep telefonunuzda bir çatlak veya delik varsa, yağmur suyu kolayca içeri girebilir ve anakartın deformasyonu gibi hasara neden olabilir. Ya da ekranınıza zarar verebilir.

  • Yağmurda veya banyoda cep telefonu kullanmayın.
  • Cep telefonunuzu buzdolabına koymayın, çünkü cep telefonundaki yoğuşma anakartı görünmez şekilde aşındıracaktır. Bu ne kadar uzun olursa, devre kartının su erozyonu o kadar şiddetli olacaktır. Başlangıçta hiçbir şey fark etmeyebilirsiniz, ancak devam ederseniz telefon çalışmayı durdurabilir.
  • Nasıl taşıdığınıza dikkat edin. Herkesin cep telefonu taşımak için farklı yolları vardır, ancak bazı yöntemler hasar olasılığını artırabilir. Örneğin, pantolonun arka cebinde bir telefon taşımak, yürürken düşmesine veya yanlışlıkla oturursanız telefon kasasının yamulmasına ve hasar görmesine neden olabilir. Ayrıca, kullanıcılar ince telefonları göğüs cebinde tuttuklarında, eğildiklerinde kolayca düşebilirler.

4.Telefonunuza Uygun Şekilde Bakım Yapın

Telefonunuzu korumak teknik servis işlemi yaptırmaktan daha iyidir. Her zaman kazaların olmasını beklerseniz, çok geç olabilir. Bazı günlük bakım yöntemlerini biliyorsanız, bunlar telefonunuza çok faydalı olacaktır. En basit günlük yöntemler;

  • Bir cep telefonu kılıfı kullanın. Kılıflar, telefona uygulanan darbe ve aşınmaları minimum düzeye indirecek ve uzun ömürlü kullanılmasını sağlayacaktır.
  • Kılıflar, sıvı temaslarına karşı da telefonunuzu koruyabilecektir.
  • Bazı kılıflar yüksek ısılara dayanıklı olmayabilir. Bu yüzden sıcak ortamlarda daha dikkatli olmakta fayda var.

Telefonu Temizlemek İçin Ne Yapmalıyım?

Cep telefonu temizlemek için öncelikle güçlü kimyasallar, temizleme deterjanları, sıvı sabunlar ve cihazınıza kozmetik olarak deforme edebilecek sert fırçalar ve cisimler kullanmayın. Temizlik için yumuşak bez, kulak temizleme çubuğu, kürdan ve diş fırçası kullanabilirsiniz. Kullanılan yumuşak bez hafif nemli olabilir. Fazla ıslak bez kullanımında cihazınızın içine su kaçabilir ve cihazınız sıvı teması olabilir.

Akıllı telefonların genellikle kir, toz, pamuk gibi partiküllerin biriktiği yer şarj soketi yeridir. şarj soketi temizliği için Şarj Soketi Nasıl Temizlenir? blog yazımıza göz atabilir ve cihazınızın temizliği hakkında yardım alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir